WLTP-päästömittaus

WLTP-päästömittaus | Traficom

Uusien henkilöautojen päästömittaustapa muuttuu vähitellen vuoteen 2021 mennessä. Mittaustavan muutos ei vaikuta jo olemassa olevaan autokantaan.

Uusien henkilöautojen päästömittaustapa muuttuu vähitellen vuoteen 2021 mennessä. 

Mittaustavan muutos ei vaikuta jo olemassa olevaan autokantaan.

Ensimmäiset henkilöautot, joilla on myös uuden mittaustavan mukaiset päästöarvot, tulivat liikenteeseen loppuvuodesta 2017. 

Siirtymäaikana uusille henkilöautoille ilmoitetaan sekä vanhan että uuden mittaustavan mukaiset CO2-päästöt ajoneuvoliikennerekisteriin.

CO2-päästöjen mittaustapaa muutettiin, jotta CO2-arvo kertoisi entistä totuudenmukaisemmin auton päästöistä.

Mittaustavan muutoksen myötä yksittäisen auton CO2-arvo määräytyy mm. siihen hankittujen lisävarusteiden mukaan. Jatkossa jokaiselle autolle tuleekin oma, ns. personoitu ja totuudenmukaisempi, CO2-arvo.

Uusinta WLTP-autoverolaskentaa astui voimaan 1.1.2019  

Henkilöautojen rekisteröinneissä ennätyksellinen elokuu

Elokuussa rekisteröitiin ennätykselliset 12 004 uutta henkilöautoa. Määrä on 24,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Määrä on suurempi kuin yhtenäkään aikaisempana elokuuna 2000-luvulla. Uusia henkilöautoja on tänä vuonna rekisteröity 91 197, joka on 9,9 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Uusia pakettiautoja rekisteröitiin elokuussa 1 063, joka on 15,7 prosenttia vähemmän kuin viime elokuussa.