Maahantuontikatsastus ja rekisteröinti

Yksityishenkilö, yrittäjä tai autoliike voi säästää rahaa ja itse tehdä maahantuontikatsastus sekä rekisteröinti

Se on nykyään helppo tehdä itse ja kaikki tarvittavat tiedot löytyy netistä miten se suoritetaan

Tässä on pikalinkit Veron sivuille (Yksityishenkilönä, jos et itse halua käydä läpi tämän katsastusprosessin niin ilmoita ja yhdistämme sinut jälleenmyyjimme jonka kautta voit suorittaa maksua vastaan)

Ilmoitus- ja maksuohjeet - kun ajoneuvo on Suomessa ja haluat ottaa sen käyttöön

1 TEE KÄYTTÖÖNOTTOILMOITUS

Ajoneuvon käyttöönottoilmoitus

Jos aiot käyttää ajoneuvoa Suomessa ennen rekisteröintiä, tee käyttöönottoilmoitus. Voit tehdä käyttöönottoilmoituksen jo maahantuontivaiheessa tai vasta sitten, kun alat käyttää autoa.

2 TEE AUTOVEROILMOITUS

Autoveroilmoitus

Jos maksat autoveron autoveroilmoituspalvelussa ja palvelussa tulee häiriötilanne, maksu välittyy Verohallinnolle 1-3 pankkipäivän kuluessa. Rekisteröintilupa vahvistetaan Traficomille, kun maksu on tullut Verohallinnon tilille.

Maksuohjeet

Kun maksat verkkopankin kautta, rekisteröintiluvan lähettäminen kestää kauemmin kuin ilmoittamispalvelun kautta maksettaessa. Merkintä maksusta näkyy Verohallinnolla 1-3 päivän kuluttua maksusta. Lupa rekisteröintiin lähtee Verohallinnolta automaattisesti maksun jälkeen Liikenne- ja viestintävirastolle (Traficom).

4 REKISTERÖI AJONEUVO

Vie ajoneuvo rekisteröintikatsastukseen ja rekisteröi se katsastuskonttorilla

Katsastushinnasto Fiksukatsastus >>

Voit aloittaa ajoneuvon rekisteröintikatsastuksen jo ennen kuin teet autoveroilmoituksen.

Jos kyseessä on esimerkiksi ETA-alueen ulkopuolelta tuotu tai alennettuun veroon oikeutettu ajoneuvo, se on aina rekisteröintikatsastettava ennen kuin Verohallinto voi tehdä verotuspäätöksen. 

Muista myös, että voit joutua maksamaan autoveron lisäksi ns. uuden kuljetusvälineen arvonlisäveron 24 %, kun tuot ajoneuvon toisesta EU-maasta Suomeen. Ajoneuvosta pitää maksaa uuden kuljetusvälineen arvonlisävero, jos ajoneuvo on myyty enintään kuusi kuukautta sen jälkeen, kun se on ensimmäisen kerran otettu käyttöön tai ajoneuvolla on luovutushetkellä ajettu enintään 6 000 km

Eli lyhyesti sanoen, jos auto on näin uusi ja näin vähän ajettu, silloin se kannattaa vain tehdä yrittäjä joka saa vähentää alv suomessa